vineri, 5 ianuarie 2018

Albinele - familia noastra largita








Albert Einstein a spus odata, "Daca albina ar disparea de pe suprafata globului, atunci omul ar mai avea doar patru ani de trait. Daca nu ar mai fi albine, nu ar mai fi polenizre, nu ar mai fi plante , nu ar mai fi animale, deci omul nu ar mai exista." 
Prin productia lor a unui aliment de super clasa si a eforturilor lor necontenite de polenizare, care ating aproape orice colt al planetei, influenta albinelor este direct legata de capacitatea omenirii de a trai in abundenta si chiar de a supravietui.
Polenizarea este procesul care alimenteaza germinarea plantelor. Acesta este modul prin care plantele sunt capabile sa se inmulteasca, sa creasca, si sa infloreasca. Albinele sunt responsabile pentru marea majoritate a tuturor polenizarilor, iar expertii estimeaza ca o treime din rezervele de alimente ale lumii se bazeaza in mod direct pe capacitatea prolifica a albinelor de a poleniza.
Albina este un maestru artizan care poseda toate elementele unui geniu la locul de munca: de delicata precizie, instincte incredibile, si o etica a muncii de neegalat de catre aproape orice creatura vie. Doar o singura albina poate poleniza 30 de flori intr-un minut. Iata doar un mic exemplu de fructe, legume, seminte sau nuci cultivate intr-un climat tropical, sub-tropical sau temperat care se bazeaza pe eforturile de polenizare a albinelor:
Migdale, mere, caise, avocado, sfecla, afine, broccoli, varza, morcovi, cashews, telina, cirese, nuci de cocos, bumbac, castraveti, struguri, lamai, limes, mango, ceapa, papaya, pere, soia, capsuni, pepene verde si multe altele...polenizarea
In plus fata de polenizare, albinele produc unele dintre cele mai nutritive super superalimente din lume, si sunt singurele insecte care produc alimente pentru consumul uman. Acestea includ polenul de albine, mierea, propolisul si laptisorul de matca.
 Aceste supealimente sunt direct legate de longevitate, vindecarea corpului, imbunatatirea performantelor atletice, cresterea abilitatilor cognitive, precum si de o imbunatatire generala a calitatii vietii la cei care le consuma.
Oamenii au stiut despre aceste beneficii de mii de ani. Cercetarile facute de rusi au aratat ca apicultura este profesia cu cei mai longevivi oameni. Avand in vedere ca se intampla rar sa gasesti un apicultor care sa nu consume o parte din produsele din stup, conexiunea cu longevitate este evidenta. 
Chiar si intepaturile de albine au fost folosite pentru a ajuta cu artrita (terapia cu venin de albine) si ceara de albine este folosita in productia de lumanari, sapunuri, si alte produse utile. Exista, de asemenea, dovezi ca filosoful grec Pitagora era un consumator inflacarat de miere si alte produse apicole care  au fost utilizate in  Grecia antica de catre sportivii olimpici.
Chiar Hippocrate, parintele medicinei moderne, se crede ca a folosit polenul cu peste 2.500 de ani in urma, ca parte a protocolului sau de vindecarea.
Daca doriti sa imbunatati calitatea si productia voastra de fructe, legume, sau gradina de flori, incercati sa mentineti un roi de albine cat mai aproape de gradina si sa vedeti ce se intampla. 
Veti avea nu doar propria fabrica de productie de superalimente, dar, si de asemenea, o armata suplimentara de polenizatori super-dornici de a catapulta rodul gradinii tale in stratosfera.
Albinele au capacitatea unica de a vindeca cat si de a hranii atat  animalele cat si oamenii lumii.
Priviti cum se trateaza o mamica sotie de apicultor, dupa ce avusese cateva pierderi de sarcina :

 
Ce credeti ca fac albinele ?

viataverdeviu.ro/albinele-protectoarele-umanitatii-si-gardienii-planetei
Sursa: http://www.naturalnews.com/028899_honeybees_ecosystem.html

Niciun comentariu:

Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro