sâmbătă, 16 mai 2015

SUNDAO

Arta respiraţiei sundao


Astazi va prezentam arta respiraţiei sundao
dezvăluită de maestrul internaţional sundao-Yu, Jae-Sheen.
Sundao este o metodă veche tradiţională de formare a minţii şi corpului, care s-a menţinut şi s-a dezvoltat în Coreea.
Această tehnică a apărut aproximativ acum 9700 de ani, în regiunea lacului Baikal. Oamenii din acele timpuri îndepărtate au ajuns să dobândească cunoştinţe care le-au permis să-şi umple corpurile „cu lumină”, fiind considerate nişte informaţii secrete, care ajută la menţinerea sănătăţii corpului fizic.
Totodată există credinţa că Sundao este părintele a două tehnici foarte cunoscute: yoga şi Qigong, care din zona lacului Baikal s-au răspândit în India şi China. Tehnica Sundao s-a păstrat în Coreea antică. Perioada maximă de dezvoltare a fost în timpul celor Trei Regate (aproximativ 300-700 de ani î.Hr.). Cu toate acestea, în vremea persecuţiilor politice din timpul dinastiei Cho-San şi a dominaţiei japoneze mulţi dintre practicanţii acestei discipline spirituale au fost nevoiţi să se refugieze în munţi.
Astfel, până în 1967 Sundao s-a practicat în secret în munţi; apoi maestrul Chang San a adus din nou această tehnică printre oameni. Dorinţa lui a fost ca oamenii din întreaga lume, indiferent de religie, rasă şi naţionalitate, să fie mai sănătoşi şi să-şi îmbunătăţească calitatea vieţii.
În aprilie 1970, maestrul Chang San a înfiinţat Sundao Training Center din Seul, Coreea de Sud. Din acel moment un mare număr de oameni, de diferite naţionalităţi, împreună cu coreenii, practică Sundao.
În prezent, astfel de centre există şi în alte zone de pe glob, nu doar în Coreea de Sud. Unul dintre ele este Institutul Natural de Vindecare Sundao din Los Angeles, Statele Unite. Acesta a fost înfiinţat de Master Jay Shin Yu.
Master Yu practică în California şi Arizona. De asemenea călătoreşte şi ţine seminarii în multe alte ţări. (conform: http://sundao.com.ua )




Read more: http://filedelumina.ro/2015/04/03/arta-respiratiei-sundao/#ixzz3X7bQ4FVT

Niciun comentariu:

Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro