sâmbătă, 7 februarie 2015

Qi Gong în somn – Shui Gong

9 tehnici de Qi Gong în somn – Shui Gong

Acest tip uimitor de Qigong este unul dintre multele stiluri ale acestei discipline chineze care au fost păstrate în secret până de curând. Este unic din mai multe puncte de vedere și odată ce începi să practici constant te poate transforma într-un adevărat medium. Totuși, nu putem să nu recunoaștem că există multe alte stiluri de Qigong care permit practicantului să ajungă la un nivel ridicat de senzitivitate mediumnică, moment în care mintea lor poate ajunge să realizeze lucruri incredibile, cum ar fi vindecarea cu energie, previziuni ale viitorului, telepatie, teleportare și chiar levitație. Cu toate acestea, pentru a atinge acest nivel de măiestrie în celelalte stiluri, sunt necesari ani întregi de practică, începând de la câteva ore pe zi, până la o exersare zilnică de 7, 8 ore sau chiar mai mult. Din păcate, însă, pentru cei mai mulți oameni care sunt nevoiți să se conformeze stilului de viață actual, adoptarea unui astfel de regim practică este aproape imposibilă.
Cu toate acestea, indiferent cât de ocupați suntem în timpul zilei și indiferent de ceea ce facem cu programul nostru de lucru, toți trebuie să dormim și dacă ar fi să socotim, ne petrecem în medie, aproximativ o treime din viață în pat. Asta înseamnă aproximativ 20 de ani, dacă am trăi până la 60 sau 30, dacă trăim la 90. 20 sau 30 de ani de somn, aceasta este o adevărată pierdere de timp! Nu ar fi minunat dacă am putea folosi tot acest timp în mod efectiv, pentru a face alte lucruri?
Următoarele tehnici pot fi ușor practicate de oricine, indiferent de condiția fizică. Prin practicarea Qigong-ului în timpul somnului, vă veți elibera de stres, tensiune, oboseală și durere, și puteți ajunge să reechilibrați multe afecțiuni cronice de sănătate. Puteți practica aceste tehnici în timpul unui pui de somn scurt sau pe parcursul unei nopți întregi. Deoarece somnul este o parte integrantă a celor cinci precepte ale longevității, de ce să nu combinăm timpul folosit pentru o activitate absolut obligatorie cu aceste practici uimitor de benefice? Există nouă forme diferite de Qi gong practicat în timpul somnului, fiecare având beneficii diferite pentru sănătate. Le puteți practica pe rând sau în orice combinație. Lăsați intuiția să vă ghideze.
1. Forma pentru calmarea minții și relaxarea corpului
Așezați-vă întins pe spate, cu capul pe o pernă. Plasați mâinile de-a lungul corpului, cu palmele orientate în jos.
Relaxați-vă picioarele depărtându-le la nivelul umerilor și orientați-le cu vârfurile degetelor spre exterior. Priviți în sus, ca și cum ați trimite privirea în mijlocul universului, apoi uitați-vă spre vârful nasului, pentru ca în final să orientați privirea spre partea inferioară a abdomenului. Închideți ochii. Așezați limba pe cerul gurii, chiar în spatele dinților de sus, permițând dinților să se atingă ușor. Lăsați abdomenul inferior să se ridice și să coboare cu fiecare respirație. Imaginați-vă că inhalați qi pur din univers și expirați qi-ul impur din corp către stele, împingeți-l cât mai departe, până unde vă permite imaginația. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi începeți să respirați natural. Ar trebui să observați și opriți orice gânduri, preocupări sau închipuiri. Pe măsură ce veți continua să vă relaxați și mai adânc, corpul poate avea senzația de extindere sau chiar de zbor. Această tehnică este foarte eficientă pentru relaxarea mentală, reducerea tensiunii și stresului psihic.
2. Scăderea presiunii arteriale crescute (lemn, sunete de apă și pământ)
Întindeți-vă pe spate, cu capul pe o pernă. Așezați-vă mâinile de-a lungul corpului, cu palmele orientate în jos. Relaxați-vă picioarele depărtându-le la nivelul umerilor și orientați-le cu vârfurile degetelor spre exterior. Priviți în sus, ca și cum ați trimite privirea în mijlocul universului, apoi uitați-vă spre vârful nasului, iar în final orientați privirea spre partea inferioară a abdomenului, picioare și în final către centrul tălpilor de la picioare (punctele Yongquan). Inspirați și expirați profund, încet și lin. În timp ce inspirați, imaginați-vă că atrageți qi pur în corpul dumneavoastră prin partea de jos a picioarelor până în abdomenul inferior. Apoi, împingeți qi-ul înapoi în jos prin picioare și eliberați-l prin tălpile picioarelor, în timp ce expirați. Repetați de douăzeci și patru de ori și apoi puteți reveni la o respirație naturală. Ar trebui să observați și să opriți orice gânduri preocupări sau închipuiri. Această practică poate produce senzații de furnicături, rece, sau de greutate în picioare. Puteți simți qi-ul curgând de-a lungul picioarelor. Aceasta este o reacție importantă și normală totodată. Forma liniștește circulația sanguină și ajută la ameliorarea hipertensiunii arteriale.
3. Probleme ale vezicii (sunete de apă)
Așezați-vă întins pe spate, cu capul pe o pernă. Pune-ți mâinile, una deasupra celeilalte, cu palmele centrate la jumătatea distanței dintre zona abdominală și osul pubian (punctul Zhongji). Bărbații așează mâna stângă pe corp iar femeile puneți mâna dreaptă. Orientați privirea în sus apoi către vârful nasului, iar in cele din urmă trimiteți privirea prin abdomen spre zona aflată sub mâini. Închideți ochii. Plasați limba pe cerul gurii, permițând dinților să atingă ușor. În timp ce inspirați, imaginați-vă că aduceți qi pur în corpul vostru, din toate direcțiile curgând prin porii de pe tot corpul pentru a se aduna sub palme. Apoi, împingeți qi-ul înapoi spre exterior prin porii de pe tot corpul în timp ce expirați. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi începeți să respirați natural. Ar trebui să observați și să opriți orice gânduri, preocupări sau închipuiri. Puteți simți o senzație de plutire, sau veți putea auzi zgomote în stomac. Această formă poate fi foarte benefică pentru probleme ale vezicii urinare.
4. Impotență, dureri de rinichi și în zona abdominală inferioară (sunete de apă)
Așezați-vă întins pe spate, cu capul pe o pernă. Pune-ți mâinile, una deasupra celeilalte cu palmele centrate pe un punct aflat chiar sub ombilic. (Punctul Qihai) Bărbații pun mâna stângă sub cea dreaptă, femeile invers. Orientați privirea în sus apoi către vârful nasului, iar în cele din urmă trimiteți privirea prin abdomen spre zona aflată sub mâini. Închideți ochii. Așezați limba pe cerul gurii permițând dinților să atingă ușor. În timp ce inspirați, imaginați-vă că qi-ul pur din întreg universul curge din toate direcțiile intrând prin pori în corp pentru a se aduna în zona de sub palme. Apoi, împingeți qi-ul înapoi spre exterior prin toți porii în timp ce expirați. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi puteți respira natural. Ar trebui să observați și să opriți orice gânduri, preocupări sau imagini. Unii vor putea percepe zgomote în stomac. Această formă va îmbunătăți funcția rinichilor și vă va oferi sentimentul că v-ați recăpătat tinerețea. Este eficientă pentru toate problemele urinare sau genitale, inclusiv impotență, dureri în abdomenul inferior, și problemele specifice femeilor.
5. Îmbunătățirea digestiei și energie mai puternică (sunete de foc și metal)
Așezați-vă întins pe spate, cu capul pe o pernă. Puneți mâinile, una deasupra celeilalte cu palmele centrate pe zona abdominală. Bărbații așează mâna stângă sub cea dreaptă, femeile invers. Orientați privirea în sus, apoi către vârful nasului, iar în cele din urmă trimiteți privirea prin abdomen spre zona aflată sub mâini. Închideți ochii. Așezați limba pe cerul gurii permițând dinților să atingă ușor. În timp ce inspirați, imaginați-vă că qi-ul pur din întreg universul curge din toate direcțiile intrând prin pori în corp pentru a se aduna în zona de sub palme. Apoi, împingeți qi-ul înapoi spre exterior prin toți porii în timp ce expirați. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi puteți respira natural. Veți putea simți vibrații sau auzi zgomotele stomacului. Această formă vă va ajuta să îmbunătățiți funcționarea sistemului digestiv. Fortifică qi-ul în ansamblu, echilibrează energiile yin și yang și redă vigoarea corpului.

6. Atenuarea durerilor toracice (sunete de foc și metal )
Așezați-vă întins pe spate, cu capul pe o pernă. Pune-ți mâinile, una deasupra celeilalte cu palmele centrate pe un punct aflat în centrul pieptului (punctul Zhong). Bărbații pun mâna stângă sub cea dreaptă, femeile invers. Orientați privirea în sus apoi către vârful nasului, iar în cele din urmă trimiteți privirea prin abdomen spre zona aflată sub mâini. Închideți ochii. Așezați limba pe cerul gurii permițând dinților să atingă ușor. În timp ce inspirați, imaginați-vă că qi-ul pur se adună în centrul pieptului. Apoi, împingeți qi-ul înapoi spre exterior prin porii întregului corpul în timp ce expirați. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi respirați în mod natural. Ar trebui să observați și să opriți orice gânduri, preocupări sau închipuiri. Veți putea simți vibrațiile sau auzi sunetele din interiorul pieptului. Această formă poate elimina blocajele de la nivelul pieptului, îmbunătăți problemele pulmonare cum ar fi bronșita, tusea și, de asemenea, poate ameliora problemele pe care le aveți cu inima.
7. Vindecarea și regenerarea ficatului și a vezicii biliare (sunete de lemn)
Întinde-ți-vă pe spate, cu capul pe o pernă. Puneți o pernă sub cotul stâng. Așezați-vă mâinile încrucișate pe zona din dreapta-jos a pieptului. Acela este locul unde se află ficatul. Bărbații pun mâna stângă pe corp iar femeile mâna dreaptă. Priviți în sus, în depărtare, apoi către vârful nasului, și apoi spre zona ficatului. Imaginați-vă forma acestuia. Închideți ochii. Puneți limba pe cerul gurii sus, chiar în spatele dinților, permițând acestora să atingă ușor. În timp ce inspirați, imaginați-vă qi pur adunându-se în regiunea ficatului. Pe măsură ce expirați, imagina-ți-vă qi-ul bolnav ieșind din regiunea ficatului, în sus și în afară, prin gură, departe către stele. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi începeți să respirați natural. Ar trebui să observați și să opriți orice gânduri, preocupări sau închipuiri. Veți putea simți vibrații sau auzi sunete sub mâini. Această practică îmbunătățește funcția ficatului și vezicii biliare și ameliorează problemele de sănătate legate de aceste două organe.
8. Probleme de stomac și diabet zaharat (sunete de pământ )
Întinde-ți-vă pe spate, cu capul pe o pernă. Puneți o pernă sub cotul drept. Poziționați mâinile încrucișate pe zona din stânga a pieptului inferior. Acesta este locul unde se află stomacul și splina. Priviți în sus, în depărtare, apoi către vârful nasului, și apoi spre zona stomacului și splinei. Imaginați-vă forma stomacului. Închideți ochii. Puneți limba pe cerul gurii de sus, chiar în spatele dinților, permițând acestora să atingă ușor. În timp ce inspirați, imaginați-vă qi pur adunându-se în gură și trecând în jos către stomac și regiunea splinei. Pe măsură ce expirați, qi-ul bolnav părăsește zona prin gură și ajunge departe, către stele. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi începeți să respirați natural. Ar trebui să observați și să opriți orice gânduri, preocupări sau închipuiri. Veți putea simți vibrații sau auzi sunete sub mâini. Această formă vă poate ajuta să îmbunătățiți modul de funcționare al splinei și al stomacului și este util pentru corectarea diabetului de tip II și a altor probleme de stomac.
9. Relaxarea corpului și deschiderea minții
Așezați-vă întins pe spate, cu capul pe o pernă. Poziționați mâinile de-a lungul corpului, cu palmele orientate în jos. Relaxați-vă picioarele cu vârfurile depărtate la nivelul umerilor orientate spre exterior la un unghi de 45 de grade. Apoi concentrați-vă spre un punct aflat între sprâncene (Shang Dantian). Priviți cu ochii imaginației în centrul capului și apoi la un punct aflat pe partea din spate a acestuia, spre baza craniului (punctul Yuzhen). Întoarce-ți-vă privirea către frunte și rămâneți acolo. Închideți ochii. Puneți limba pe cerul gurii sus, chiar în spatele dinților de sus, permițând acestora să atingă ușor. În timp ce inspirați, imaginați-vă qi pur coborând dinspre stele spre punctul de pe frunte și deplasându-se către centrul capului. Apoi, pe măsură ce expirați, imaginați-vă că qi-ul se deplasează din centrul capului înapoi prin frunte cât mai departe în universul. Repetați de douăzeci și patru de ori, apoi începeți să respirați natural. Această formă poate fi intensă și este posibil să primiți un răspuns al universului care ar putea determina corpul să se deplaseze sau vibreze. Nu este neobișnuit să aveți viziuni. Această tehnica de qigong în timpul somnului vă poate ajuta să deschideți cel de „al treilea ochi” și poate fi foarte benefică pentru oricine are de-a face cu stres sau cu schimbări rapide apărute în viață.

Niciun comentariu:

Alterative Medicine Blogs - BlogCatalog Blog Directory Director web luxdesign28.roClickLink.ro